31 oktober, 2014

EN SKATTKARTA

Ibland sägs det vara bra att man inte vet vad man inte vet.
Men vad kan vara bättre än att veta att man vet sådant andra inte vet? 

Percy Barnevik berättade en gång att han lärt sig att det finns två typer av människor. De som får saker gjorda och de som hittar ursäkter till varför saker inte blir gjorda. Ett annat sätt att dela upp mänskligheten är att skilja på de som ser tillfällen och de som inte ser tillfällen. Vad skulle exempelvis du göra om du fann en skattkarta i en blogg du precis börjat att läsa?

Oavsett vilken typ av person du är så får du här är ett råd som kan förändra ditt liv: Läs de texter som dyker upp här som om de vore just en skattkarta. Travspelets mest bevarade skatt är förresten det där röda krysset längst nere i hörnet på kartan. Ser du det?

Om du håller dina sinnen öppna så kommer du att få uppleva en resa som tar dig mellan kända och okända landmärken inom travets förtrollande värld. Via ledtrådar som dyker upp på de mest oväntade ställen kommer du finna nya, emellanåt kusliga, visdomar i sökandet efter den stora skatten. Under äventyrets gång kommer du springa på flera magiska och kraftfulla vapen som är nödvändiga för att stå emot de mörka krafter som gömmer sig utmed kartans slingriga väg. Dina fiender är den gömda skattens väktare och de kommer göra allt de mäktar med för att leda in dig på de vilsnas stig. Den mörka stigen som du genast hamnar på om du inte är uppmärksam är svår att skilja från den rätta vägen. Här och var har skattens beskyddare lagt ut små vilseledande smyckeskrin som utnyttjar dina svagheter för glimrande stenar. Stenar som är utlagda för att få dig att tro att du är nära den riktiga skatten. Den skatt som du tycker dig skymta runt nästa hörn. Men när du kommer till nästa hörn så visar det sig att skatten istället ser ut att ligga runt hörnet därefter. För att hålla uppe ditt driv så kommer du möta andra äventyrare som med stor iver berättar om att de sett den stora skatten. De flesta du möter är antingen förklädda beskyddare av skatten eller också är de, kanske likt dig, vilseledda i tron att de är nära den stora skatten. Genom att berätta förtrollande historier om hur de stått med den stora skattkistan i sin famn lurar de dig att springa vidare i en allt snabbare takt i den oändliga labyrint som de vilsnas stig erbjuder.



Travspelarens guide till Klondike är som sagt ingen vanlig blogg. Det är en karta som rätt tydd kommer att förvandla dig till en skickligare travspelare. Det är också en kompass in i travets framtid, den framtid som här kallas för kunskapsbaserat travspelande.

Eller så är den här platsen bara en ursäkt för att skribenten själv vill lära sig mer om travspelet. 

Hjärtliga travhälsnngar
- Henrik



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar